Ajankohtaista

Kuuma uutuus klassikoille – Teboil Silver Classic GT-S 20W-50

Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 -moottoriöljy on suunniteltu erityisesti harrasteajoneuvoille ja autourheilukäyttöön. Öljy on valmistettu korkealaatuisista mineraaliperusöljyistä ja lisäaineistus on suunniteltu perinteistä moottoritekniikkaa varten. Öljy sopii käytettäväksi myös märkäkytkimellä varustetuissa moottoripyörissä.
Haminassa valmistettavan uutuuden kehitystyössä ei ole kaivettu esille vanhoja reseptejä arkistojen kätköistä vaan lähtökohtana oli nykypäivän tieto ja osaaminen.

Sopii kaikille klassikoille
Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 sopii erilaisiin klassikkoajoneuvoihin, oli kyse sitten huolellisesti entisöity museoauto tai rajusti viritetty V8-moottori. Se sopii myös moottoripyöriin, joihin valmistaja suosittaa mineraaliöljyn käyttöä.
Öljyn vahvuudet tulevat esille myös ilmajäähdytteisissä moottoreissa, joissa lämpötilat voivat olla toisinaan korkeita. Esimerkiksi V-twin-moottoripyörä, kuten Harley-Davidson tai vanha ilmajäähdytteinen Porsche tai Volkswagen Kupla on oivallinen käyttökohde tälle öljylle. Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 on hyvä valinta myös historic- ja jokamiehenluokan kilpa-autoihin.


Tehokas kulumisenesto

Korkean kuumaviskositeetin perusöljyt sekä poikkeuksellisen voimakas kulumisenestolisäaineistus antavat suojan kuumana käyville ja korkeaviritteisille moottoreille. Tavallista paksumman perusöljypohjan ansiosta öljy sietää hyvin polttoainelaimentumaa, joka voi olla haasteena erityisesti korkeaviritteisissä moottoreissa.
Tehokas kulumista estävä lisäaineistus suojaa erittäin hyvin myös moottoripyörien vaihteistojen liikkuvia osia. Öljyn lisäaineistusta suunniteltaessa on muistettu myös moottoripyörien märkäkytkimen sujuva toiminta sekä kestoikä ja se ylittää JASO MA -suorituskykyvaatimukset.

Suojaa säilytyksen aikana
Vanhemmissa moottoreissa polttoaine syötetään yleensä kaasuttimella ja sytytys säädetään mekaanisesti. Nykymoottoreihin verrattuna epätarkempi palamisprosessin hallinta synnyttää myös enemmän palojäämiä, jonka vuoksi lisäaineistuksessa otettiin huomioon myös tehokkaampi palojäämien neutralointikyky.
Ikääntyneiden moottoreiden kiusallisena ja yleisenä ongelmana ovat öljyvuodot. Tämän vuoksi öljyyn lisättiin erityinen tiivisteitä elvyttävä lisäaineistus, joka pitää tiivisteet pidempään hyväkuntoisena. Myös paksu perusöljy osaltaan vähentää vuotoja. Öljyllä on erinomainen korroosionestokyky, jonka myötä moottori saa suojaa talvisäilytyksen aikana.

Kehitetty asiakkaiden toiveesta

Tämän moottoriöljyn kehitystyö lähti liikkeelle asiakaskysynnän perusteella. Jo aikaisemmin Teboilin valikoimaan on kuulunut useita moottoriöljyjä, jotka sopivat myös vanhempiin autoihin. Halusimme kuitenkin vastata asiakkaiden toiveisiin ja tehdä erityisesti klassikoille räätälöidyn tuotteen. Tuotteen kehitystyön taustalla on vahvan käytännön kosketus vanhempaan autotekniikkaan, lähes kaikilta Teboilin voiteluaineyksikön työntekijöiltä löytyy harrasteajoneuvokalustoa.
Öljy eroaa monin tavoin uusille moottoreille tarkoitetuista öljyistä. Uusissa autoissa suuntaus on kohti juoksevampia polttoainetta säästäviä öljyjä ja modernimpia lisäaineita. Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 -öljyn perustana on laadukkaat tavallista paksummat mineraaliperusöljyt. Sen lisäksi annosteltiin tuhti määrä perinteisiä lisäaineita, jotka suojaavat moottoria tehokkaasti kulumista ja korroosiota vastaan. Mausteeksi lisättiin vielä tiivisteitä elvyttävä lisäaineistus. Näillä eväillä Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 tarjoaa ylivertaiset ominaisuudet harrasteajoneuvokalustoon.

Suorituskyky
API SH, SG/CF; JASO MA

Uutuus! Teboil Diamond Carat FE 0W-20 – Nykyaikaista huippuvoitelua

Teboil Diamond Carat FE 0W-20 on täyssynteettinen polttoainetta säästävä moottoriöljy, joka on kehitetty erittäin matalaviskositeettista öljyä vaativille moottoreille. Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat mm. Volvon vuodesta 2014 alkaen valmistamat bensiini- ja dieselmoottorit sekä tietyt Toyota-mallit.

Erittäin matala viskositeetti pienentää moottorin sisäisiä häviöitä. Tämä mahdollistaa entistä paremman polttoainetalouden sekä pienemmät CO2-päästöt. Uutuusöljyllä on Volvon virallinen VCC RBS0-2AE -hyväksyntä. Lisäksi se sopii moniin muihin autoihin, joiden moottori on suunniteltu käyttämään erittäin matalaviskositeettista öljyä.

Laadukkaiden perusöljyjen ja tehokkaan lisäaineistuksen ansiosta Teboil Diamond Carat FE 0W-20 suojaa moottoria tehokkaasti kulumista vastaan. Erittäin hyvät kylmäominaisuudet takaavat moottorin voitelun myös kylmäkäynnistystilanteissa.

Teboil Diamond Carat FE 0W-20 ylittää seuraavat suorituskykyvaatimukset: Volvo VCC RBS0-2AE; API SL; ACEA C2.

Lisätietoja: Teboil-voiteluaineneuvonta 020 470 0916.

Uutuus! Teboil Diamond Carat IV – Edistyksellistä moottoriöljyteknologiaa

Teboil Diamond Carat IV 5W-30 on suunniteltu ylittämään erityisesti Nissanin, Renaultin (RN 0720) ja Dacian uusien dieselmoottorien vaatimukset. Se sopii erinomaisesti myös muihin autoihin, joissa moottorivalmistaja suosittaa ACEA C4 -luokan öljyn käyttöä. Tällaisia ovat esimerkiksi eräät Jeepin, Mitsubishin, Ssangyongin ja Suzukin mallit. Laadukkaiden perusöljyjen ja tehokkaan lisäaineistuksen ansiosta öljy suojaa moottoria tehokkaasti pitkillä vaihtoväleillä.
Suojaa moottorille ja pakokaasujärjestelmille

Uutuusöljyn erityisominaisuuksiin kuuluu hyvä yhteensopivuus pakokaasun jälkikäsittelylaitteiden kanssa. Teboil Diamond Carat IV 5W-30 -öljyssä on käytetty edistyksellistä niin sanottua low-SAPS-lisäaineistusta, eli sen sulfaattituhkan, fosforin ja rikin määrä on erittäin alainen. Uusissakin moottoreissa moottoriöljyä pääsee hitunen moottorin palotilaan, jossa se palaa. Kun SAPS-pitoisuus on matala, öljyn palamisessa syntyy vain erittäin vähän tuhkaa. Alhainen tuhkan määrä vaikuttaa suotuisasti pakokaasun jälkikäsittelylaitteiden toimintaan.

Öljyn optimoidut viskositeettiominaisuudet auttavat pienentämään moottorin sisäisiä kitkahäviöitä, jolloin polttoainetalous paranee. Hyvien juoksevuusominaisuuksiensa ansiosta öljy voitelee moottoria myös kylmäkäynnistyksissä pakkasaamuina.

Merkkikohtaiset öljyt yleistyneet

Öljyn on toimittava saumattomasti yhdessä auton mekaanisen rakenteen kanssa. Erilaiset tekniset ratkaisut vaikuttavat myös öljyltä vaadittaviin ominaisuuksiin. Jo useiden vuosien ajan onkin ollut suuntauksena, että moottoreiden valmistajat asettavat öljyille omia erityisvaatimuksiaan. Tämän vuoksi tarvitaan useita erilaisia öljyjä. Teboil-voiteluaineiden kotimainen valmistus ja tuotekehitys takaavat sen että öljyn suorituskyky kattaa autovalmistajien erityisvaatimusten lisäksi myös suomalaisen talven vaatimukset.

Teboil Diamond Carat IV 5W-30 ylittää seuraavat suorituskykyvaatimukset: ACEA C4, Renault RN 0720 ja Mercedes-Benz MB 226.51, 229.51.

Lisätietoja: Teboil-voiteluaineneuvonta 020 470 0916.